AMT-dyno

- Historiek -

Voorbeeld foto

Onze geschiedenis

AMT-dyno is eenmanszaak ontstaan uit een hobby. Op ongeveer 13 jarige leeftijd ben ik in de ban geraakt van benzine motoren. Origineel was nooit goed genoeg,. Er werd in die jaren duchtig "gevijld" aan 2takt bromfietsen. Van bromfietsen kwamen motorfietsen en op 18 jarige leeftijd ging de ziekte over op wagens.

De microbe zat al zo diep dat in er 1988 een eerste maal deelgenomen werd aan een rallycross wedstrijd. Van Rallycross kwam Ovalracing, Klimkoers, Slalom en Rallysprint. Na een inactiviteit van enkele jaren (wegens bouw van de woning) werd de draad terug opgenomen. Eerst en vooral wou ik mij beter wapenen in de vorm van snellere motoren. Om dit doel te bereiken was een vermogenbank noodzakelijk.

Eigen motoren verder ontwikkelen zoals de grote merken en bedrijven (een soort "kinderdroom"). De testbank werd op korte tijd een groot succes. Zo groot zelfs dat er na 2 jaar een motor proefstand bij kwam. Tot op heden werden in totaal ongeveer 400 à 450 motoren ingeregeld. Van standaard VW's tot full race turbo motoren.

De website werd in het leven geroepen om op de meeste vragen een antwoord te geven. Voor alle andere vragen kan je me altijd contacteren.

Veel plezier op de site.


Webdesign by e-SoftCell
Home Zoeken