AMT-dyno

- Carburatoren -

Voorbeeld foto

Nieuwe carburatoren

Voor Oldtimers en klassiekers uit de latere jaren kunnen nieuwe "replacement" carburatoren van het merk Weber geleverd worden. Deze zijn in de meeste gevallen goedkoper als reviseren.

Voor wedstrijdmotoren zijn er uiteraard DCO, DCOE, IDF, IDA en andere populaire carburatoren te koop. Uiteraard kunnen deze hier ook ingeregeld worden.

NOTA:

Alle nieuwe Weber carburatoren vertonen ernstige mankementen (in het bijzonder de IDF, IDA en DCOE series). De lagers zitten onvoldoende vast in het huis. De assen kunnen schuiven welk op zijn beurt in korte tijd ernstige onherstelbare schade aan de carburator veroorzaakt. De positie van de gaskleppen laat ook ten wensen over. Zeer vaak zijn er open lagers gemonteerd.

Alle door AMT-dyno geleverde nieuwe carburatoren worden gedemonteerd en hersteld en getest voor ze verkocht worden. Open lagers worden vervangen door gesloten. In sommige carburatoren worden zelfs nieuwe gaskleppen geplaatst. Deze werkzaamheden zijn essentieel voor de levensduur en de goede werking van de carburatoren. De kostprijs van deze "herstelling" is ongeveer +/- 150 euro voor 2 carburatoren.

Houd bij prijsvergelijking aub rekening met deze extra service. Sommige leveranciers beweren dat hun carburatoren "origineel" Weber (Spain) zijn, en in tegenstelling tot wat de concurrentie aanbied, dus van een betere kwaliteit. Van alle leverancier die ik tot nu toe gecheckt heb zie ik geen enkel verschil. Ze hebben allen dezelfde gebreken (incl. de China import)


Webdesign by e-SoftCell
Home Zoeken